top of page

SEO yaptık neden olmuyor...

SEO nedir?


SEO' nun açılımı "Search Engine Optimization" ' dur Türkçesi ise " Arama Motoru Optimizasyonu" demektir. SEO çalışması internet sitenizin Google vb. arama motorları tarafından doğru okunmasını sağlar, profesyonellerce sağlanması gerekli bir çalışmadır aksi halde arama motorları web sitenizdeki öğeleri sağlıklı okuyamaz ve kendi veri tabanına işleyemez ya da hatalı işler.


SEO yaptık neden ön sıralarda değiliz?


WİX SEO çalışması sitenizin doğru okunmasını sağlar demiştik, bu doğru okumayı sağladıktan sonra Google' da sizinle emsal hizmeti sağlayan web siteler ile aranızda bir rekabet sıralaması oluşur, bu sıralamada sitenizin ön sıralarda yer almasıyla ilgili parametreler kabaca şöyledir:

  • Özgünlük

  • Ä°lgi Seviyesi

  • Süreklilik

WİX Web siteniz A' dan Z' ye tüm detayları barındırıyor olabilir ama bu metinler özgün ve size ait değilse, siteniz kopya içerikli damgası yiyecek, Google tarafından sahtekar puan kırımına uğrayacaktır.


Marangozlukla ilgili bir sitede musluk tamirinin tanıtımını yapıyorsanız, ilgi seviyesini kaybetmişsiniz demektir, hiçbirimiz musluk tamirini bir marangoza yaptırmak istemeyeceği gibi Google da bu tarz ilgisizlikleri öne çıkartmayacaktır.


Sitenizi yayınladınız ve altı aydır sitenizde bir hareketlilik sağlamıyorsunuz, Google için bu site canlılık belirtisi göstermiyor, kullanıcılara güncel veri sağlamıyor anlamına gelecektir, Google canlı, hareketli siteler görmek istiyor ve gösteriyor.


SEO sabır işidir...


Aşağıda gördüğünüz tablo bizim SEO çalışması sağladığımız bir projeye ait, rekabet seviyesi düşük bu proje üzerinde düzenli olarak çalışma sağlandı;


2 ay geçti istatistiklerde değişiklik yok,

6 ay geçti çok az bir değişim var, derken

10 ay sonra proje hak ettiği yere doğru SEO çalışmamızla evrilmeye başladı, eğer sabretmeden projeye başladıktan 2 ay sonra olmuyor diyerek yarıda bıraksaydık çalışmamız bugünkü konumuna gelemezdi.


SEO Çalışması Örneği
SEO Çalışması Örneği

Tekrar etmekte fayda var WİX SEO çalışmalarınız sitenizin doğru okunmasını sağlayacaktır ama sitenizi büyütmek sizin emeğinize ve sabrınıza bakıyor, bir SEO düzenlemesinin yansıması 6 aya kadar sürebiliyor. Eğer sabırla çalışmaya WİX SEO Uzmanı tavsiyeleriyle web sitenizi zenginleştirmeye devam ederseniz hayal ettiğiniz yere geldiğinizi muhakkak göreceksiniz.


Sağlıcakla kalın


bottom of page